bootstrap templates

NIEUWS & ACTUEEL

Belangrijk nieuws over zonne-energie

BTW teruggave voor particuliere zonnepanelen blijft gehandhaaft in 2020

[  Nieuwsbericht  |  3 juni 2019  ]

De meeste particuliere eigenaren van zonnepanelen gaan er definitief niet op achteruit door de invoering van de nieuwe kleineondernemersregeling. Dat blijkt uit een publicatie van staatssecretaris Menno Snel (ministerie van Financiën). 

Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleine-ondernemersregeling (KOR) van start. Het ministerie beoogt hiermee dat de Nederlandse wetgeving aansluit bij de Europese wetgeving. In de nieuwe regels moeten consumenten die een beroep doen op de nieuwe KOR in ieder van de 4 jaren na het jaar van aanschaf van de zonnepanelen een deel van de in het verleden in aftrek gebrachte btw terugbetalen. Deze terug te betalen btw bedraagt 20 procent per jaar.

Daarbij is er nu echter een drempel van 500 euro per boekjaar aan toegevoegd. Dit betekent dat wanneer de terug te betalen btw per boekjaar lager is dan 500 euro, er geen btw terugbetaald hoeft te worden. Vrijwel alle particuliere woningen die van zonnepanelen worden voorzien blijven onder deze drempel.

‘In eerste instantie leek de nieuwe KOR gecompliceerd en veel extra werk met zich mee te brengen. De regeling is nu echter teruggebracht tot een behapbaar niveau’ stelt Romano Hagen van de Centrale BTW Teruggave. ‘Met de nieuwe regeling zal 95 procent van de (nieuwe) zonnepaneeleigenaren prima geholpen zijn.'

Vaststaat in ieder geval dat de herzieningsgrens van 500 euro per boekjaar goed nieuws is voor de zonnepaneeleigenaar, maar ook voor de installateur. De btw-regeling wordt in gewijzigde vorm gecontinueerd wat een run op zonnepanelen aan het einde van dit kalenderjaar zal voorkomen. De zonne-energiemarkt zal zich hierdoor stabiel kunnen blijven ontwikkelen.’

Salderingsregeling verlengd tot 2023

[  Nieuwsbericht  |  27 april 2019  ]

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Daarna wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen.

De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er dus niets voor wie al zonnepanelen heeft. Vanaf dat jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd.

 

 

Contact

Solar Business Club 
Takkebijsters 57 A
4817 BL BREDA
Email: info@solarbc.nl 
Telefoon: 076 201 15 65